Ten przepis zaczerpnięty z internetu jest idealny dla osób z refluksem. Łączy składniki polecane dla reflukserów takie jak sałata, brokuły, kukurydza i jajka. Dressing do sałatki jest na bazie bezpiecznego dla reflukserów jogurtu naturalnego z niewielkim dodatkiem majonezu light, sosu sojowego oraz miodu. Połączenie intensywnych kolorów zieleni i żółci będzie oddawało nastrój Świąt Wielkanocnych.
Jajka ugotuj na twardo- ok. 7-10 minut, obierz z łupin, pokrój wzdłuż na ćwiartki. Ugotuj brokuła, podzielonego na cząstki, w gorącej wodzie lub na parze ok. 7-10 minut, wystudź. Następnie umyj sałatę, porwij ją na kawałki, wyjmij kukurydzę z puszki, odsącz. Przygotuj dressing- jogurt naturalny wmieszaj z sosem sojowym, majonezem, miodem, koperkiem, solą. Przygotuj sałatkę- na spód połóż sałatę, następnie brokuły, jajka, kukurydzę, całość polej dressingiem, posyp ziarnami słonecznika.Sałatka z jajkami, brokułami i kukurydzą
Składniki
Przygotowanie
Wartość odżywcza
Brak komentarzy