Brzoskwinie należą do owoców średnio polecanych dla reflukserów. Zaproponowałyśmy jednak to danie, gdyż w sezonie letnim, dojrzałe brzoskwinie nie są kwaśne, część osób dobrze je toleruje, a obróbka cieplna- pieczenie, poprawia dodatkowo ich tolerancję. Dodatki w postaci sera feta, orzechów laskowych, miodu i rukoli są dla reflukserów zdrowe.
Brzoskwinie przekroić na połówki, orzechy laskowe posiekać na kawałki, ser feta pokroić na kawałki. Następnie brzoskwinie ułożyć w żaroodpornym piekarniku, polać miodem Rozgrzać piekarnik do 175 st C, piec brzoskwinie ok 15-20 minut Po wyjęciu z piekarnika posypać serem feta, orzechami laskowymi i przybrać rukolą. Serwować z popołudniową herbatką z rumianku.Brzoskwinie z serem feta i orzechami laskowymi
Składniki
Przygotowanie
Wartość odżywcza
Brak komentarzy