Dieta standardowa/ Kolacja/ Śniadanie

Roladki drobiowe z ziołowym twarożkiem

Wędliny tradycyjnie są nieodzowne na polskim Wielkanocnym stole. Reflukserzy mogą pozwolić sobie na wędliny drobiowe, tutaj polecany filet z indyka, który podany w formie roladek nada daniu elegancji. Proponujemy wypełnienie, z zalecanego dla osób z refluksem niskotłuszczowego twarogu wzbogaconego ziołami.

Roladki drobiowe z ziołowym twarożkiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...

Składniki

  • Składniki na 4 osoby:
  • 200 g wędliny z filetu z indyka
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 70 g śmietany 12%
  • 3 łyżeczki mieszanych ziół- pietruszki, bazylii, koperku
  • Sól

Przygotowanie

1

Wykonaj serek- połącz twaróg ze śmietaną- ilość w zależności od twardości twarogu tak aby uzyskać gładką, dość gęstą masę.

2

Dodaj do twarogu zioła, posól.

3

Na plaster filetu z indyka połóż łyżeczkę twarogu, delikatnie zwiń filet.

4

Ułóż na półmisku i serwuj.

Wartość odżywcza

  • 138 Kalorie
  • 3,3g Węglowodany
  • 5,0g Tłuszcze
  • 19,7g Białka

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz