Dieta standardowa/ Zupa/ Zupy

Zupa dyniowa z imbirem

refluks od kuchni

Dynia jest bardzo dobrym warzywem dla reflukserów. Neutralna w smaku, w wielu sytuacjach może zastąpić pomidory. Ziemniaki i marchewka są polecane w tym schorzeniu. Imbir u wielu osób przynosi ulgę w dolegliwościach refluksowych. Zupa krem z dyni będzie bezpiecznym i smacznym posiłkiem, nie tylko dla osób z refluksem.

Zupa dyniowa z imbirem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
  • 600 g obranej i pokrojonej dyni
  • 2 średnie marchewki
  • 2 średnie ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 cm (10g) świeżego imbiru
  • Sól, cukier
  • 80g sucharków
  • 20g pestek z dyni

Przygotowanie

1

Zagotować bulion.

2

Warzywa obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu i ugotować do miękkości.

3

Zmiksować warzywa na gładki krem, dodać taką ilość wody, aby uzyskać aksamitną konsystencję, zagotować ponownie.

4

Doprawić solą, cukrem, imbirem.

5

Serwować z pestkami dyni i sucharkami.

Wartość odżywcza

  • 212 Kalorie
  • 38,71g Węglowodany
  • 6,04g Tłuszcze
  • 7,57g Białka

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz