Dieta standardowa

Roladki z bieluchem i szpinakiem

Szpinak należy do tych warzyw, które w formie surowej jak i duszonej są dobrze tolerowane przez reflukserów. Zawiera m.in. kwas foliowy, potas, żelazo i wapń, przeciwutleniacze, jak również wiele witamin szczeg. A, C i K. W połączeniu  z mięsem drobiowym z piersi kurczaka, łagodnymi przyprawami, serkiem bieluchem i tortillą danie to jest wymarzone na letnie popołudnie w plenerze dla osób zmagających się z refluksem. 

Roladki z bieluchem i szpinakiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3,89 out of 5)
Loading...
Przez Agnieszka Dąbek, Anna Górecka-Tuteja Porcje: 2

Składniki

  • Składniki na 2 porcje:
  • 0,5 opakowania serka bielucha
  • 1 tortilla pszenna
  • 2 garści szpinaku świeżego
  • 50g piersi z kurczaka/indyka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Przyprawy: sól, słodka papryka, kurkuma

Przygotowanie

1

Pierś z kurczaka pokrój w paski, posyp przyprawami, oliwą z oliwek i ugrilluj.

2

Tortillę posmaruj serkiem, wysyp liście szpinaku.

3

Poukładaj ugrillowane paski kurczaka, zawiń.

4

Można zjeść w całości lub pokroić w plasterki około 3 cm.

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz