Dieta bezglutenowa/ Dieta standardowa/ Dieta wegetariańska/ Podwieczorek/ Przekąska

Roladki z tortilli z jajkiem i pietruszką

Roladki z tortilli z jajkiem i pietruszką

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,09 out of 5)
Loading...

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka grubo posiekanych listków pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 tortille pszenne,
  • rzeżucha do dekoracji

Przygotowanie

1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, posiekaj w kosteczkę, włóż do miski.

2

Awokado pokrój na ćwiartki, usuń pestkę, miąższ pokrój w kosteczkę, przełóż do miski z jajkami.

3

Dodaj jogurt, oliwę, listki pietruszki, posól i wymieszaj.

4

Otrzymaną pastę rozsmaruj na 2 tortillach i zwiń roladki, następnie pokrój na ok. 2 cm kawałki, ułóż na półmisku i udekoruj rzeżuchą.

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz