W garnku rozgrzej oliwę z dodatkiem masła. Następnie dodaj obraną ze skórki, pokrojoną na plasterki pietruszkę, podduś, mieszając przez 10 min. Obierz gruszkę, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki, dodaj do pietruszki. Duś kolejne 5 minut. Następnie dolej bulion, wodę i mleko. Zagotuj, następnie gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Zupę dopraw solą. Następnie zmiksuj zupę, jeśli będzie za gęsta, należy ją rozcieńczyć wodą. Wierzch zupy dekorujemy kroplami oliwy z oliwek, prażonymi płatkami migdałów oraz natką pietruszkiSzybki i pyszny krem gruszkowo-pietruszkowy
Składniki
Przygotowanie
Wartość odżywcza
Dieta bezglutenowa/ Dieta standardowa/ Zupy
Zupa gruszkowo – pietruszkowa
1
2
3
4
5
158
Kalorie
18,48g
Węglowodany
9,63g
Tłuszcze
5,34g
Białka
Brak komentarzy