Dieta bezglutenowa/ Dieta standardowa/ Dieta wegetariańska/ Śniadanie

Ryż na mleku z wanilią i cynamonem

To doskonałe danie dla osób z refluksem. Ryż, dobrze tolerowany przez osoby z refluksem, dodatkowo jest gotowany na mleku, co jeszcze podnosi przeciwrefluksową wartość dania. Niewielki dodatek cukru nie jest konieczny, wystarczy wanilia i do posypania na wierzch cynamon. 

Ryż na mleku z wanilią i cynamonem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...

Składniki

  • 70 g ryżu
  • 600 ml mleka
  • 1/2 laski wanilii
  • 20 g cukru
  • Cynamon i cukier puder do posypania

Przygotowanie

1

Do garnka wlej mleko, wsyp ryż, laskę wanilii.

2

Zagotuj stale mieszając, następnie gotuj przez ok 20 minut często mieszając. Pod koniec gotowania wsyp cukier, wymieszaj.

3

Serwuj gorący w miseczkach, posyp na wierzchu cynamonem i cukrem pudrem, wrzuć kilka listków melisy.

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz