Dieta standardowa/ Dieta wegetariańska/ Śniadanie

Kanapeczki z miodem i orzechami

To popularne śniadanie będzie się świetnie nadawać dla większości osób z refluksem. Biały twaróg powinien być chudy lub co najwyżej półtłusty, pamietając że potrawy tłuste nasilają dolegliwości refluksowe. Miód większość osób z refluksem dobrze toleruje. Pamiętać należy, aby wybierać miody z polskich pasiek, niektóre miody dostępne w supermarketach zawierają domieszkę miodów nawet z Chin, stanowiąc w ten sposób źródło obcych alergenów dla naszego organizmu. Orzechy włoskie – wysokokaloryczne, ale dodane w niewielkiej ilości, poprawią walory smakowe dania.

Kanapeczki z miodem i orzechami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
  • 1 bagietka
  • 250 g twarogu wiejskiego chudego
  • 80 g miodu
  • 50 g orzechów włoskich
  • Cynamon do posypania
  • Masło do smarowania

Przygotowanie

1

Bagietkę pokroić na skośne kanapeczki, posmarować masłem, twaróg wiejski pokroić na 0,5 cm plasterki, orzechy włoskie posiekać na kawałki.

2

Następnie na każdej kanapeczce położyć plasterek twarogu, polać miodem, posypać orzechami włoskimi, cynamonem, serwować na śniadanie ze szklanką mleka.

Wartość odżywcza

  • 350 Kalorie
  • 41,10g Węglowodany
  • 12,55g Tłuszcze
  • 17,55g Białka

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz