Dieta bezglutenowa/ Dieta standardowa/ Zupy

Zupa gruszkowo – pietruszkowa

Szybki i pyszny krem gruszkowo-pietruszkowy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
Przez Anna Górecka-Tuteja
Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 20 minut

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
  • 1 gruszka
  • 400g pietruszki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • do przybrania - oliwa z oliwek, natka pietruszki, łyżka uprażonych na suchej patelni migdałów w płatkach

Przygotowanie

1

W garnku rozgrzej oliwę z dodatkiem masła. Następnie dodaj obraną ze skórki, pokrojoną na plasterki pietruszkę, podduś, mieszając przez 10 min.

2

Obierz gruszkę, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki, dodaj do pietruszki. Duś kolejne 5 minut.

3

Następnie dolej bulion, wodę i mleko. Zagotuj, następnie gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. Zupę dopraw solą.

4

Następnie zmiksuj zupę, jeśli będzie za gęsta, należy ją rozcieńczyć wodą.

5

Wierzch zupy dekorujemy kroplami oliwy z oliwek, prażonymi płatkami migdałów oraz natką pietruszki

Wartość odżywcza

  • 158 Kalorie
  • 18,48g Węglowodany
  • 9,63g Tłuszcze
  • 5,34g Białka

Może ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz